mijn account |  (0)

Pure Jersey

De roots van de Jersey ligt op het gelijknamige Engelse eiland.De koe is een stuk kleiner dan de ‘gewone’ Hollandse Holstein-Friesian koe.Het Jersey ras is een zuiver oer ras waardoor hij sterk is en minder vaak ziek.Jersey melk heeft een hoger eiwitgehalte en de melk heeft een volle romige iets zoete smaak.Ook is de melk rijk aan antioxidanten vitaminen en mineralen en bevat minder zout.Door het hoge proteïne- en vetgehalte in de melk heb je minder melk nodig om 1 kilo kaas te maken.Bovendien is de kaas ook geschikt voor vegetariërs.

Boer’n trots

Midden in Twente ligt landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Daar wordt deze pikante kaas met gekarameliseerde korst gemaakt.In de wei groeien extra klaver en kruiden hierdoor zijn minder kunstmatige meststoffen nodig wat beter is voor de koeien en het milieu.Ook kunnen de koeien zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden.Boer Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas. Boer’n trots X.O.De oudere broer van de Boer’n trots.Deze brokkelkaas rijpt minimaal 80 weken en krijgt hierdoor prachtige eiwitkristallen.De smaak is bijzonder vol en smedig.

Graafstroom kaas

Deze kaas wordt volgens authentiek recept van de Graafstroom gemaakt.Al meer dan een eeuw produceert Zuivelfabriek De Graafstroom (h)eerlijke natuurgerijpte Goudse kaas. Van zachte jonge en volle belegen tot pittige oude. Kaas die met veel zorg liefde en passie is bereid in het Groene Hart dat proef je!

Blije Geit Fenegriek

Jong belegen geitenkaas nootachtig van smaak en gemaakt van 100% Hollandse geitenmelk.Blije geit een bewuste keuze!

Beemster van ’t mes