mijn account |  (0)

RECEPT KAASSOUFFLÉ

Ingrediënten voor 4 personen

  • 30 gr. boter
  • 30 gr. bloem
  • 3 dl. melk
  • 200 gr. geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel gehakte verse basilicum of peterselie of bieslook
  • peper, ailment zout
  • boter

Hulpmiddelen

Een soufléschaal (met rechte wanden) van ongeveer 18 cm. doorsnee
oven (ik gebruik een heteluchtoven)
mixer

Voorbereiding

Splits de 4 eieren. klop de eiwitten heel stijf met de mixer (het kan natuurlijk ook met een garde!). Houdt de vier eigelen apart in een kommetje.
rasp de kaas
hak of knip de kruiden fijn

Bereidingswijze

Laat 30 gr. boter in een pan smelten. voeg de bloem toe en laat even doorwarmen. Roer scheutje voor scheutje de melk erdoor zodat je een dikke saus krijgt. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers een voor een door de saus. Voeg dan de geraspte kaas toe en roer. Vervolgens de kruiden toevoegen en wat peper en zo nodig zout (proeven!)
Leg de stijfgeklopte eiwitten bovenop deze kaassaus en schep alles voorzichtig door met een metalen lepel.Je moet meer omscheppen dan roeren en het eindresultaat moet een marmereffect geven, ask er zullen nog strepen en vlokken eiwit te zien moeten zijn. Als je teveel roert zal de soufflé niet goed omhoog komen in de oven.
Doe dit mengsel in de met boter ingevette souffléschaal. Verwarm de oven voor op 175 graden voor een heteluchtoven of 225 graden voor een gasoven. Zet de schaal 30 minuten in de oven op dezelfde temperatuur.

Eet smakelijk!