mijn account |  (0)

RECEPT ZWITSERSE KAASFONDUE

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram geraspte Gruyere
  • 300 gram geraspte Emmentaler
  • 100 gram brie
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 2 el maizena
  • 1 boorelglaasje Kirsch
  • nootmuskaat
  • grof gemalen peper

Hulpmiddelen

Kaasfonduepan met rechaud + fondueprikkers, kouten pollepel, kopje,

Voorbereiding

Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar. Verwijder de witte randen van de brie en snijd de brie in stukjes

Bereidingswijze

De binnenzijde van de fonduepan insmeren met de gehalveerde knoflook. In de fonduepan wijn en citroensap op een laag vuur net niet aan de kook brengen. De geraspte kaas + blokjes brie in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn roeren tot alle kaas gesmolten is.

De maizena met de kirsch tot een glad papje roeren en door de kaasfondue mengen. De kaasfondue al roerende laten binden. Op smaak maken met nootmuskaat en grofgemalen peper.

Serveertips

  • Serveer er diverse soorten stokbrood en ciabatta bij.
  • Wat rauwe ham erbij is ook erg lekker.
  • Vergeet zeker niet om er een lekker witte wijn bij te schenken!