mijn account |  (0)

RECEPT HOLLANDSE KAASFONDUE

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr jong belegen kaas
  • 300 gr. belegen kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 dl. wit druivensap
  • 3 eetl. Maizena
  • peper
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 bos jonge worteltjes
  • 1 wit stokbrood
  • bloemkoolroosjes
  • radijsjes
  • eventueel 4 sneetjes rozijnenbrood

Voorbereiding

Maak de bleekselderij, stuff de worteltjes, bloemkool en radijsjes schoon en snijd de selderij en worteltjes in stukjes van 3 cm, de bloemkool in niet te grote roosjes en laat de radijsjes heel. Snijd het brood in blokjes.

Bereidingswijze

Halveer de knoflook en wrijf hier de bodem van de caquelon of vuurvaste schaal mee in. Breng de druivensap op een halfhoog vuur tegen de kook aan en voeg geleidelijk de beide soorten kaas toe. Verwarm alles, al roerend, tot alle kaas gesmolten is.

Maak de maizena aan met een scheutje water en voeg het al roerend toe aan de fondue. Blijf roeren tot een mooie gebonden fondue ontstaat.
Voeg peper naar smaak toe.

Eet smakelijk!